Soneterapi

Øreakupunktur

En hver ubalanse i kroppens organer eller vevsområde vil avspeile seg i et bestemt område på føttene. Ved å trykke på punkter i foten, såkalte refleks­soner til de enkelte organene i kroppen, vil man kunne påvirke helse­tilstanden i de tilhørende kroppsdeler og gjenopprette balansen. Sett fra helhelts-prinsippet  dreier det seg om elektrokjemiske nerveimpulser som stimuleres gjennom massasje av reflekssonene.

Trykksignaler fra  fotsålene forteller hjernen om kroppen står, sitter eller ligger. Det hjelper hjernen til å fastslå om behovet for blodsukker, oksygen, muskelsammentrekninger og avslapning er dekket til enhver tid. Nerve­impulsene fører inn i det autonome nervesystem som tar seg av de ikke- viljestyrte bevegelsene i de indre organer, muskler og kjertler. Dette kan brukes for å styrke helsen og skape avspenning, forebygge sykdom, redu­sere smerte og forbedre livs­kvaliteten vår.  Det kan også stimulere til ut­rensing av avfallsstoffer i kroppen.

Hele menneskekroppen ligger representert i øret. Her stimuleres soner/punkter med nåler, magnetkuler, frøplaster eller pressur eller elektroakupunktur (velegnet til behandling av barn og smertefølsomme personer). Øreakupunktur er spesielt effektivt ved akutte problemer og smertelindring, men er også en flott metode i forhold til  kroniske lidelser og ved avvenning av for eksempel røyking. Denne behandlings-formen gir raske resultater og kan også fint kombineres med andre behandlingsformer, der det vurderes som hensiktsmessig.

 ECIWO står for Embryo
                             Containing
                             Information
                             Whole
                            Organism

Eksempler på kroppens ECIWO er ørene, føttene, hendene, 2. metakarpale ledd (2.mellomhåndsben), samt andre lange rørknokler i kroppen.

2.metakarpale ledd kan benyttes der det vurderes som hensiktsmessig og  ønskelig.  Forskning har vist at dette benet er et av de sterkeste ECIWOer i kroppen, og er svært effektivt både i diagnosearbeid og behandling. Dette benet er delt opp i områder som igjen gjenspeiler tilsvarende del i kroppen.  Behandling her er svært effektivt mot smerte og blir også bl.a. brukt på enkelte sykehus i forbindelse med fødsler.  

Innen ECIWO-medisinen har man i dag samlet et meget stort forskningsmateriale som omfatter behandlingen av mer enn en million pasienter og flere store vitenskapelige undersøkelser. De viser at man med enkle metoder oppnår forbausende gode resultater i behandlingen av forskjellige sykdommer

Lette små berøringer under foten kan også være det lille som skal til for å roe ned et lite barn med kolikklignende smerter. 

Aloe Vera-terapi

Antistress-terapi

Her bruker vi aloe vera-produkter, som selve kjøttet på planten, saften,  geleer, lotion og forskjellige kremer, alt etter hva vi skal behandle. Dette er en behandlingsform som passer for alle, enten du vil ha hjelp mot plager eller rett og slett en ”lunsjpakke” på en halvtime, der ryggen din blir ”rubbet” med vekselvis kalde og varme håndklær og avsluttes med en lett massasje. Du vil føle deg full av energi etterpå. Vi utfører også rene ansiktsbehandlinger, til hjelp mot problemhud (acne, tørr hud o.a.) eller rett og slett en ”askepott”-behandling, kun for velværets skyld eller du har en spesiell anledning i tankene og vil se ekstra pen ut. 

Aloe Vera planten har vært brukt mot plager ”siden tidenes morgen” og er kjent som et svært effektivt middel mot insektsbitt, brennesle, brennmanet, solbrenthet o.a. I tillegg til å være et vidundermiddel for huden er den også full av vitaminer og mineraler og kan derfor også med fordel brukes som et  kosttilskudd (innvortes).

Saften er også fin i vannet når du tar fotbad og et godt middel mot sirkulasjonsproblemer.

Les mer om aloe vera her.

AST er en terapiform som angriper stress – symptomer og stiv og øm muskulatur. Den løser opp spenninger både fysisk og mentalt og kan forebygge kroniske plager, og blir dermed både en årsaks- og symptomatisk behandling.

Dette er en type kombinasjonsbehandling hvor det er lagt inn en rekke terapiformer i en og samme behandling. Den største fordelen med AST er at problemene angripes på flere måter og det er derfor mulig å nå målet raskt.

Vi bruker varm leire og oljer, på rygg og skuldre, før selve oljemassasjen.

Selve massasjen utføres på rygg, skuldre, nakke, ansikt og hodebunn. Du ligger på benk, med benklærne på og teppe over.  Med evt. behagelig musikk og lysbehandling kan dette bli en svært så behagelig og avslappende opplevelse!

Leire kan blant annet også brukes til å behandle betennelser, som for eksempel senebetennelse i armen, men da bruker vi kalde oljer, såkalt cryo, og ofte kombinere vi dette med annen behandlingsform, som for eksempel øreakupunktur, for best mulig resultat.

Les mer om AST her.

Lockfoot

Wiplash (nakkesleng)

Lock Foot Syndromet er en slags låsing av bena i fotroten, som skaper skjevhet og ubalanser i hele kroppen.

Mellomfotsbena ligger over hverandre, noe som i mange tilfeller er der helt fra fødselen av, eller av enkelte årsaker kan ha blitt til etter hvert. Dette kan gi visse nevrologiske forstyrrelser i kroppen, som berører gang­mekanismen fra den berørte fot i et diagonalt mønster til den motsatte siden av kraniet. Skader og emosjonelle påkjenninger i livet kan ytterligere forverre symptomene. Nerver som ligger i klem vil ikke kunne gi de rette signaler/reflekser til lillehjernen og kan derfor hemme likevekt og koordinering.

Nakkesleng er noe mange, av ulike årsaker, kan bli utsatt for i livet og for noen kan dette bli en konstant, langvarig plage med nedsatt aktivitet og livskvalitet.

Vi behandler dette med en massasjeteknikk på spesielle muskler og punkter i nakke, skuldre, hals og hodet.

Det kan også ødelegge for samarbeidet mellom hjernen og magen og og selvfølgelig også gi smerter (betennelser) i vev, muskler og ledd p.g.a. skjevheten og feilbelastning grunnet dette.

Vi behandler dette ved å ”knekke opp” lock foot’en med et enkelt kiropraktisk grep.

Foruten utdanning i disse behandlingsformene har jeg utdannelse og eksamen fra fagområder som naturmedisinsk diagnostikk, psykologi, kosthold/ernæring og østlig filosofi, samt kurs i muskeltesting.